Mogen wij ons even voorstellen…

Hieronder tref je een overzicht van de personen die momenteel lesgeven in de Yoga Studio Schijndel.

Mirjam van Heesewijk – Hexspoor

Eigenaar / docente.

In 2001 begin ik mijn yogareis na een allereerste intensieve Ashtanga les in Zuid Afrika. Liefde op het eerste gezicht en sinsdien gaat er geen dag voorbij dat ik niet op de yoga mat sta. Na de Ashtanga te hebben bestudeerd heb ik de klassieke Hatha (250 International Yoga Teacher Training) gevolgd en daarna de Vinyasa (240 International Yoga Teacher Training).

In 2016 heb ik mijn “masterjaar” bij Ron van de Post afgerond, en in 2018 heb ik bij Bivag (Yin Yoga Teacher Training) afgerond.

Lesgeven is mijn passie. Ik wil je handvaten meegeven zodat d.m.v lichaamsbewegingen en ademhalingsoefeningen je lichaam en geest weer in balans kan laten komen. Op een dynamische manier je op een hoger niveau te tillen, te laten voelen en ervaren wat yoga met je kan doen. Dit allemaal op een nuchtere, humoristische en relativerende wijze van les geven.

Na een verblijf van 15 jaar in Zuid Afrika ben ik met mijn gezin naar Schijndel verhuisd waar ik de Yoga Studio Schijndel ben begonnen. Ik heb het genoegen om 2x per jaar David Jacobs uit Zuid Afrika te mogen ontvangen (Iyengar docent Senior Intermediate III) van wie ik alle technieken in de Asanas leer. Naast het lesgeven in mijn eigen studio geef ik ook workshops aan middelbare scholen en bedrijven (Yoga, meditatie en ademhaling).

Annika

Docente.

“Mijn kernwaarden als yogadocente: positiviteit, kalmte, plezier in yoga, veiligheid en persoonlijk kunnen.”

Annika woont in Den Bosch en heeft de docentenopleiding Hatha Yoga en Vinyasa Flow afgerond in Rishikesh, Noord-India. Rishikesh wordt ook wel ‘the Yogacapital of the World’ genoemd. Zij studeerde in Rishikesh yoga aan Vinyasa Yoga School, een intensieve RYS (Registered Yoga School) opleiding.

“De reden dat ik yogadocente ben geworden is omdat ik deze prachtige, gezonde ‘lifestyle’ graag overbreng op anderen. Lief en goed zijn voor lichaam en geest! Ik doceer yoga vanuit het hart. Yoga is voor mij acceptatie, tijdens een les (als docent of student) zet ik vaak de intentie mijn hart te zien als de zon, de zon schijnt immers voor iedereen. Dit vind ikzelf de prachtigste betekenis van yoga. Annika is inmiddels ook gespecialiseerd in zwangerschapsyoga en postnatale yoga.

Marleen

Docente.

“Yoga is jezelf vasthouden met beide armen door het leven heen.”

Als voormalig uitvoerend danseres, leerde ik mijn lichaam en geest tot uiterste te drijven. Toen ik begon met yoga, voelde ik een acceptatie van lichaam en geest die ik niet eerder zo bewust had ervaren. Yoga werd een ontdekkingstocht op de mat, maar ook in het dagelijks leven. Een manier om laag voor laag jezelf bloot te stellen tot wie je echt bent. In mijn lessen focus ik veel op speelsheid en adem om ruimte te creëren voor de uitdagende situaties die we allemaal tegenkomen in ons leven.

Voor mij reflecteert yoga ons leven van dag op dag waarin we een ruimte creëren waar alles welkom is. Ik geniet ervan om studenten hun eigen betekenis te zien geven in de lessen. Ik ben aanwezig om ze te begeleiden op een veilig manier met een open hart. Ik geniet ervan om mezelf en mijn studenten de vrijheid van keuze te geven. Het lichaam verteld precies wat we nodig hebben, en het is adembenemend wanneer ik studenten zie zorgen voor zichzelf.

Yoga is jezelf vasthouden met beide armen door het leven heen. Het creëren van de meest intieme relatie mogelijk, die met jezelf. Stap op de mat zoals je vroeger op de speelplaats stapte. Er zullen obstakels zijn en uitdagingen, maar met nieuwsgierigheid blijf je elke dag ontdekken.