Power Yoga (Hatha level 2/3)

Power Yoga is een van de vele soorten Yoga. Het is een afgeleide vormvan Ashtanga Yoga, een traditionele stroming die 5000 jaar oud wordt geschat en afkomstig is uit India. De studenten van Pattabhi Jois brachten deze stroming in de jaren ’70 naar het Westen.

Power Yoga is een dynamische vorm van Yoga en het is een verkorte en aangepaste versie van de eerste serie van Ashtanga Yoga. Power Yoga kenmerkt zich door het achter elkaar uitvoeren van een serie asana’s, oftewel Yogahoudingen. Deze houdingen samen vormen een doorstromend geheel, flow in het Engels en vinyasa in Sanskriet.

Op elke beweging maak je een diepe ademhaling, de ujjayi ademhaling. Power Yoga versterkt zowel je lichaam als geest. Door met enige regelmaat aan power Yoga te doen, merk je dat er al snel diverse verbeteringen optreden: je lichaam wordt leniger en krachtiger, je lichaamshouding verbetert en je krijgt meer energie.

Daarnaast ervaar je meer innerlijke rust en kun je beter om gaan met stress.

Hoe snel werkt het?

Als je eenmaal per week oefent dan zul je binnen een half jaar merken dat je sterker en leniger wordt.

Als je twee tot driemaal per week oefent dan kom je tot behoorlijk grote veranderingen en als je elke dag oefent dan verander je daarmee je leven.

Een keer per week een Power Yoga les volgen lijkt niet zo’n grote inzet, toch verandert het meer dan je zou denken. Je gaat namelijk de rest van de week je lichaam anders gebruiken, je wordt meer bewust van je houding, je manier van bewegen en je ademhaling. dus het werkt enorm door.

Voor wie is het bestemd?

Power Yoga is geschikt voor iedereen die van uitdagingen houdt, wil bewegen en grenzen wil verleggen.